2010. október 30., szombat

Laza ujjgyakorlat 3. vagy "váltóláz"

Laza ujjgyakorlat 3. vagy "váltóláz"

előzmények:
http://71garage.blogspot.com/2010/08/laza-ujgyakorlat-2-motor-epites.html
A váltó cseréhez először használhatóvá kellet tenni a meglévő cseredarabot, vettem olajat és megrendeltem a tömítéseket, a rossz váltót "kikaptam", a szétszerelés után kiderült, hogy nem a difi a hunyó hanem a féltengely pozicionáló ékekből töredeztek ki darabkák és ez került a tányérkerék és az oldalkerék fogai közé, és a féltengely végén is nyomokat hagyott.



Szerencsére a talonba lévő váltó szemrevételezés után sokkal jobb állapotúnak-kevesebbet futottnak tűnt, bár a farok részt át kellet cserélni mert ez egy fiatalabb típus váltója és más a váltóbak kialakítása.
Az új tömítésekkel össze raktam az "új" váltót, kihézagolva a féltengelyeket, bekerültek az új váltótartó bakok is, és ha már az egész futómű kint volt az 1 éve polcon porosodó Monroe lengéscsillapítókat szereltem vissza, és természetesen új féltengely szimering és O gyűrű is beszerelésre került.




A próba körre a régi motort raktam vissza mert az 1.6-on még nem volt időm kicserélni a harmónika csöveket és nem akarom még egyszer kivenni a motort.
A kaposvári találkozóra kész is lett a kocsi, de el nem jutottunk oda mert a szakadó esőben épp csak az ablaktörlő mondta be az unalmast és Balatonszentgyörgyről vissza fordultam........
Az ablaktörlő szerkezetét sikerült megjavítani, a tatabányai találkozóra ezért ellátogattunk, ahol végig esett tesztelve lett az ablaktörlő rendesen, váltó is jól vizsgázott, jól kapcsolható, nincs olaj folyás, egyenlőre marad, már csak a motort kell megcsinálni és végre kész lesz ez a kis túra kocsi.....



by: gas

2010. október 27., szerda

Pár off őszi kép bolond Norbi barátom autójáról!



2010. október 25., hétfő

Jeans bug

Hétvégére talán készen lesznek az ülések!
csak nincs még mibe belerakni!de legalább lesz!majd a szobámban jó helye lesz!
Gazsit elkapta a gépszíj!

A garázs is elkészül, vagyis rendet raktam!végre befér minden!
sikerült rücsivel is megfújni a doblemezeket!

további képek:
www.kep.tar.hu/vwakos

2010. október 2., szombat